Opilý řidič v Domažlicích připravil policii malé překvapení

DOMAŽLICE – Zřejmě nepoučitelný bude osmačtyřicetiletý muž, který ve velmi časných hodinách v autě značky Alfa Romeo brázdil ulice Domažlic pod vlivem alkoholu. Možná si říkal, že nevstoupíš dvakrát do jedné řeky. Brzy však měl zjistit, jak osudově se zmýlil.

Krátce po třetí hodině ráno právě projížděl Mánesovou ulicí, kde ho zastavili policisté. „Na výzvu předložil doklady potřebné k řízení vozidla. Pak ho hlídka vyzvala k dechové zkoušce. Odborné měření elektronickým přístrojem ukázalo pozitivní výsledek 2,25 promile alkoholu. Řidič byl zajištěn a převezen do nemocnice, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Malé překvapení bylo, když policisté z evidencí záhy zjistili, že pro obdobný trestný čin už byl tento muž v posledních dvou letech odsouzen a potrestán deseti měsíci vězení a propuštěn pak byl v srpnu 2017. „Nyní nezodpovědnému řidiči hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky,“ konstatovala policejní mluvčí.