Pátrací po ztracené seniorce mělo šťastný konec. Vrtulník byl odvolán

BLANSKO – Další pátrání po ztracené seniorce tentokrát dopadlo dobře. A to i přesto, že rodina požádala v sobotu o pomoc polici až večer po dvaadvacáté hodině, když už sami nemohli příbuznou najít. Proto policie apeluje na příbuzné a známé, aby s oznámením pohřešování nečekali dlouho.

Osmdesátiletá paní se nevrátila domů z podvečerní procházky v okolí Velkých Opatovic. Ihned po nahlášení se rozběhla pátrací akce, do které se zapojili policisté, dobrovolní hasiči, strážník tamní obecní policie i představitel obce. „Prvotní úkony jako prověření známých, zdravotnických zařízení apod. byly negativní. Také obvyklá trasa procházky, kterou starší paní podnikala, nepřinesla výsledek. I vzhledem k podezření, že seniorka opustila obec, jsme do akce povolali také vrtulník. Letovičtí policisté nakonec našli paní kolem čtvrté hodiny ranní ještě před jeho příletem. Bylo to v areálu jedné firmy, kde seniorka upadla a nemohla vstát. Podchlazenou nalezenou ženu jsme předali do péče lékařů,“ uvedla mluvčí policie Alice Musilová.

„Tento příběh měl naštěstí dobrý konec. Pokud někoho pohřešujete, prověřte nejprve obvyklé kontakty (příbuzné, známé, kamarády). V případě, že tato snaha nepřinese výsledek, neváhejte a kontaktujte policii. Lidé často čekají zbytečně dlouho a v nočních hodinách až kontaktují policii. To podstatně ztěžuje pátrací akci. Zvláště v případě dětí a starších lidí není na co čekat. Nemějte obavy, že jste nejednali správně, i když se pohřešovaný dostaví sám v pořádku domů. V případě pochybností se obraťte co nejdříve na policisty na lince 158. Volejte včas,“ vyzývá Musilová.