Pejskaři, nenechte si ujít Moravský psí den. To Morava ještě nezažila

BŘECLAV – Chcete si pořídit pejska z útulku nebo aspoň pomoci pejskům, kteří hledají páníčka? Líbí se vám psí závody, soutěže agility nebo tančení se psy? Nebo už máte svého psího miláčka a chcete si ho nechat zdarma očipovat? Tak si nenechte ujít akci s názvem Moravský psí den v Lanžhotě. Vstup je zdarma.

Akce začne v sobotu 22. června od desíti hodin areálu lanžhotského hřiště Na Šlajsi. Pozvání přijala řada známých umělců a osobností, kteří se zabývají kynologií. Ve svém nabitém programu si na Moravský psí den udělal místo i muzikant David Koller. Nedaleko Lanžhotu má sice koncert, ale našel hodinu na to, aby podpořil pejsky z útulku. „Těším se na ty smutný oči, co je uděláme veselými,“ prozrazuje své plány. Kromě Davida Kollera potkáte na Moravském psím dni i Markétu Hrubešovou, moderátorského postu se zhostí Jana Stryková s Danielem Žďárským, objeví se i lanžhotský rodák Jiří Zonyga a zazpívají umělci z muzikálu Děti ráje. „Lidé se seznámí s novou sociální sítí pro mazlíčky Animal Breath. Ve stánku Kočka není pes jim zase poradí známý psí psycholog Rudolf Desenský. Dorazí i kynolog a trenér Daniel Žďárský,“ nalákal za pořadatele Jan Hájek. Rudolf Desenský je jedním z našich nejvyhledávanějších psích psychologů a také tváří pořadu Kočka není pes. Poradí majitelům například, jak mají postupovat, když přestávají zvládat svého psa. Pro další informace o programu a pozvaných hostech sledujte facebook a www.moravskypsiden.cz.

Od nového roku budete moci nechat naočkovat psa pouze za podmínky, že bude čipovaný. Máte možnost čipování zdarma na Moravském psím dni. Bude k dispozici celkem 600 čipů. Pokud chcete mít jistotu, že i na vašeho chlupáče se dostane, registrujte se předem na webu pomocí formuláře. Díky registraci pak půjdete na místě rychleji na řadu. Proto vás žádáme o pečlivě vyplnění formuláře se všemi údaji. Důležité je především telefonní číslo, aby vás v případě ztráty psa měli jak nálezci kontaktovat. Po odeslání obdržíte registrační číslo, které pak jen stačí nahlásit u hlavního stanu. Na místě pak bude veterinární zóna, kde bude celkem šest veterinárních stanů, kde bude čipování psů probíhat.