Máte rádi příběhy s dobrým koncem? Tak pojďte jeden vytvořit!

KRUCEMBURK – Koukat na filmy, bavit se, potkat zajímavé lidi a ještě pomoci dobré věci? No jasně! Vyrazte od 20. do 23. června na Mimořádný filmový festival Krucemburský výtah, který je součástí charitativní akce Dáme výtah. Těšte se na filmové a seriálové lahůdky, pestrý doprovodný program a spoustu dalších zážitků! To vše v Krucemburku na Havlíčkobrodsku.

Festival zahájí Radek Bajgar, který osobně uvede svůj letošní film Teroristka, dále uvidíte třeba dokument King Skate, ale hlavně tu nejlepší filmovou klasiku: Svěrák, Smoljak, Tarantino, Coppola, Prušinovský, Lipský, Podskalský, Hertz, bratři Coenové, Forman, Ondříček a další. Bude to palba filmů s dobrým koncem.
Na programu jsou i seriály. „Sjedete“ celý MOST! a Zkázu Dejvického divadla. Bát se budete u slovenské Trhliny a na své si přijdou i milovníci fantasy, kteří si nenechají ujít završení série Avengers: Endgame.

A jaký je další program?

Více než pestrý. Kromě filmů se těšte na doprovodné akce. Zahajovací ceremoniál bude s ohňostrojem, nebudou chybět výstavy, koncerty, ale také koupání. Potkáte tu i známé tváře – hlavními hosty budou Radek Bajgar (Teorie Tygra, Teroristka) a Michal Reitler (MOST!, Dukla, Metanol).

Akce Dáme výtah

Akci Dáme výtah zaštiťuje Český rozhlas a Ježíškova vnoučata. Jejím cílem je vybrat 1 200 000 Kč na stavbu výtahu pro Dům s pečovatelskou službou v Krucemburku, který místní babičky a dědečkové opravdu potřebují. Většina bytů v Domě s pečovatelskou službou Krucemburk je v patře, takže bez výtahu je bydlení pro mnoho lidí nekomfortní nebo zcela nemožné. Klienty s vyšším pohybovým handicapem tu musí odmítat, protože by se ze svých bytů vůbec nedostali ven. Pokud si, a třeba i ve spolupráci se Slevomatem koupíte akreditaci nebo dorazíte na vybraný film nebo seriál, přispějete na dobrou věc. Výtahová šachta je už připravená, na dalším se pilně pracuje. Výtah by se měl slavnostně rozjet 8. listopadu letošního roku!