Při havárii dvou vozidel musel zasahovat vrtulník

TRUTNOVSKO – Snažit se zvládnout zatáčku v plné rychlosti se nevyplácí. Dopravní nehoda mohla skončit tragédií! Nebo byl na vině alkohol? Na místo musel vzlétnout i záchranářský vrtulník. Kolik zraněných si vyžádala havárie dvou osobních vozů?

Mezi obcemi Velký Vřešťov a Čenice si muž v osobním autě nedal pozor na mírnou zatáčku a dostal se do protisměru, kde zrovna projíždělo jiné vozidlo. Čelní střet s ním byl nevyhnutelný. Řidič, který nehodu způsobil, skončil ve vážném zdravotním stavu se svým vozem v příkopu. Na místo se obratem dostavila policie i záchranáři. Zatímco řidička druhého auta utrpěla jen lehké zranění, druhý šofér musel být letecky převezen do nemocnice v Hradci Králové. „Provedená dechová zkouška na alkohol vyšla u ženy negativně. U muže ovlivnění alkoholem vyloučí, či prokáže až rozbor krve,“ uvádí policejní tiskový mluvčí Lukáš Vincenc.

Silnice musela být zcela uzavřena, dokud nebyly odstraněny následky havárie. Policie vyšetřuje další okolnosti této nehody, škoda na majetku je zatím odhadnuta na částku necelého půl milionu korun.