Spanilá jízda motocyklů upraví provoz v krajské metropoli

ČESKÉ BUDĚJOVICE – O víkendu čeká českobudějovické obyvatele parádní podívaná. Městem totiž projede asi čtyři sta padesát motocyklů. S tím je také ale spojena úprava provozu na trase spanilé jízdy. Důvodem je samozřejmě zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

V sobotu 15. června 2019 v době zhruba od 14:00 do 16:00 hodin dojde k úpravě provozu po trase jízdy. V čele kolony pojede Policie České republiky na motocyklech, která bude zastavovat provoz na křižovatkách před příjezdem této kolony. Na konci této kolony pak pojede vozidlo Policie České republiky.

Trasa spanilé jízdy je následující: Výstaviště České Budějovice – výjezd z brány č. 3 ulicí Čajkovského na Husovu třídu směr České Vrbné, dále po silnici I/20 – křižovatka „U Cara“ směr Písek – na mimoúrovňové křižovatce silnic I/20 x II/105 sjezd na silnici směr Hluboká nad Vltavou – Hluboká nad Vltavou – sjezd na silnici II/145 (ulice Tyršova, Podskalí, Pražská), dále pokračování po silnici III/1461 (ulice Smetanova, Nádražní) přes obec Hosín do obce Borek, kde bude kolona pokračovat po silnici I/3 směr České Budějovice – Pražská třída – Mariánské náměstí – Na Sadech – U Černé věže – náměstí Přemysla Otakara II.

Mapu celé trasy pak najdete zde.