Drzý zloděj ukradl ze stavby i mobilní záchod

ZNOJMO – Na Znojemsku se zloději zaměřili na dopravní stavby. O víkendu je zřejmě velmi jednoduché krást naftu z odstavených stavebních strojů. Ale aby někdo odnesl i záchod, to tu ještě nebylo.

Také stavbu obchvatu obce Lechovice v průběhu uplynulého víkendu navštívil zloděj. V pátek odpoledne bylo vše v pořádku. Když ale v pondělí ráno přišli pracovníci, zjistili, že jim někdo poškodil tři volně odstavená nákladní auta. „Jedno mělo rozbité čelní sklo, druhé pak výplň bočních dveří, přední světlomet a dvě zpětná zrcátka. Ze dvou z nich odcizil ze skříně na nářadí hevery s nosností dvacet tun. U všech tří násilím odstranil a odcizil víka nádrží a také se zmocnil dohromady přes šest set litrů nafty. Bez povšimnutí nenechal ani mobilní toaletu. Odcizením nářadí, vík nádrží, nafty a toalety způsobil škodu asi šedesát tisíc korun a poškozením zařízení pak dalších dvacet tisíc. Celkově tedy stavebníkům vznikla škoda ve výši 80 tisíc. Případem se zabýváme a po zatím neznámém pachateli pátráme. Podle trestního zákoníku mu hrozí až dva roky odnětí svobody,“ popsala mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Obdobný případ se přitom stal téměř přesně před měsícem na stavbě obchvatu Znojma, jak jsme psali zde. Tehdy zloděj či zloději ukradli téměř tisíc litrů nafty. Vznikla tak škoda za více než padesát tisíc korun. Po pachatelích této krádeže kriminalisté stále pátrají.