Kronerová a Navrátil sehrají manželství v kostce

ŠUMPERSKO – O úsměvných i extrémních rovinách letitého manželského svazku vypráví komedie Manželství v kostce, kterou v pátek 21. června uvede Zábřežská kulturní, tentokár v kině Retro na Šumpersku. Partnerskou dvojici na jevišti klimatizovaného sálu ztvární Zuzana Kronerová a Oldřich Navrátil.

Manželství v kostce je především o věčném souboji mužů a žen. „Týká se všech a prožíváme ho znovu a znovu, jen Emil a Marcela ho dávají poněkud extrémněji. V podání Kronerové a Navrátila jsou si dvacetiletými partnery, když se seznámili na břehu Berounky, ale i stodvacetiletými manželi. Inscenace má sedm kapitol a každá z nich předkládá divákům stěžejní okamžiky jednoho partnerství: seznámení, krizi středního věku, krach v podnikání partnera nebo sexuální revoluci,“ popisuje představení jeho autor a současně režisér Luboš Balák, který dnes patří k našim nejplodnějším dramatikům.

Komedie plná břitkých dialogů je především skvělou příležitostí pro dvě herecké osobnosti, které se na jevišti poprvé potkaly právě v této hře. Pořadatelé upozorňují, že představení, jež má začátek v 19 hodin, je téměř vyprodané.