Letní kino otevírá novou sezonu

HRADEC KRÁLOVÉ – Máte rádi promítání filmů a chcete si přitom užít pěkné počasí a čerstvý vzduch? Zkuste zamířit do letního kina Širák v centru města. Promítá se od začátku června do konce srpna. Na jaké filmy se letos můžete těšit?

Promítání pod širákem mělo loni svou rekordní návštěvnost. Podaří se mu letos dosáhnout ještě větší divácké úspěšnosti? Vybrat si můžete z padesátky filmů nejrůznějších žánrů. Na své si přijdou zamilované páry, kamarádi nebo i celá rodina. Aby by byly zážitky co nejkvalitnější, neobešlo se město bez dalšího finančního vydání. „Museli jsme investovat do zvuku, protože některé reprosoustavy vlivem povětrnostních podmínek odcházely,“ vysvětluje ředitel Miroslav Franc.

Nejvíce populární jsou v kině tuzemské filmy. Jaké to budou letos? Např. 15. června „LOVEní“ nebo 29. června „Teroristka“. Ochuzeni ale nebudou ani fanoušci snímků zahraniční provenience. „Hitem sezony v areálu pod širým nebem by měl být nový film Quentina Tarantina „Tenkrát v Hollywoodu,“ říká dramaturg kina Pavel Doucek.

A ve které dny se bude promítat? Filmy poběží vždy od středy až do soboty. V červnu projekce začne o půl desáté, v červenci v devět a v srpnu už v půl deváté večer. A pokud by vás náhodou při sledování zaskočil déšť? V Širáku vám rádi zapůjčí deštník i deku.