Přijďte se proběhnout a zároveň pomoci útulkům

JABLONEC NAD NISOU – Běhejme a pomáhejme útulkům je jedinečná charitativní akce, jejíž výtěžek putuje zvířatům v útulcích po celé České republice. V Jablonci nad Nisou se letos akce koná v neděli 16. června buď během na 4,5 km, nebo procházkou 1 kilometr s dětmi či pejskem. Sraz účastníků je ve 14 hodin u Jablonecké přehrady ve Sportovním areálu Břízky, běh odstartuje v 15 hodin.

Čas v běhu se neměří, neběží se o vítězství. Smyslem akce je proběhnout se v pohodovém tempu se svými kamarády, dětmi, psy, nejsou připraveny stupně vítězů. Pěší okruh je pro lidi, kteří se chtějí jen projít, pro maminky s kočárky, dětmi, pejskaře i lenochy. Děti mohou jet v kočárku, na tříkolce, kole, běžet. Za menší děti se startovné platit nemusí.

Registrace probíhá na místě hodinu před startem běhu. Startovné 100 Kč se hází do zapečetěných kasiček, které se následující den odnesou na úřad, kde se otevřou, peníze se spočítají, je proveden zápis a peníze jsou pak přeposlány z transparentního účtu útulkům.

A můžete skutečně přijít i se psy! Váš čtyřnohý přítel je přece ten, proč se tato akce pořádá, tak ať nezůstane doma. Promyslete jen, jestli snese okolo sebe víc psích kámošů a vy si akci s ním užijete. Cílem akce je prožít krásné odpoledne s rodinou, přáteli, zasportovat si a společně udělat dobrou věc, přispět na zvířata, která se nemají tak dobře jako ty naše u nás doma.

Výtěžek z akce putuje na útulky, které nejsou městské a jsou před každou akcí pečlivě vybírány a prověřovány. Organizátoři si po darování peněz zjišťují, jak byly peníze z akce použity.