Řidič auta si spletl jízdní pruhy a ohrozil cestující trolejbusu

HRADEC KRÁLOVÉ – Nerespektování odbočovacích jízdních pruhů může způsobit dopravní nehodu s tragickými následky! Při této začátečnické chybě byli ohroženi cestující autobusu v centru města. Policie po řidiči usilovně pátrá.

Již druhý případ v posledních dnech odehrávající se ve stejné křižovatce v centru Hradce Králové! Řidič osobního vozu jel po Gočárově ulici směrem na Ulrichovo náměstí. Když měl na semaforu zelenou, vjel do křižovatky, ale nerespektoval jízdní pruhy a vjel z levého do pravého. Tím ohrozil trolejbus ve vedlejším pruhu. „Jelikož se nám do současné doby nepodařilo zjistit totožnost řidiče vozidla, žádáme jeho nebo svědky, aby se přihlásili na lince 158, nebo se přímo dostavili do Malšovic na dopravní inspektorát,“ obrací se na veřejnost policejní tisková mluvčí Iva Kormošová.

Co řidič svou jízdou způsobil? Trolejbus musel prudce zabrzdit, aby se s autem nesrazil. Tím došlo k pádu dvou cestujících, z nichž jedna utrpěla lehké zranění. Celá událost se stala tak rychle, že si dotyčný šofér své jednání možná vůbec neuvědomil. Přinese případné svědectví nějaký posun v pátrání?