Chtěl s 3,5 promile v krvi plout na ukradené lodi až na moře. Sen skončil u prvního jezu

HODONÍN – Strážničtí policisté zadrželi dvaačtyřicetiletého muže, kterého podezřívají z krádeže malé plechové lodě. Byl tak opilý, že nebyl schopen rozumně uvažovat. Blábolil, že si chtěl splnit dávný sen, že na lodi dojede až k moři.

Muž odcizil malé plechové plavidlo zakotvené na Baťově kanále ve Strážnici. Na lodi se pak plavil po kanále. Ale moc mu to nešlo, takže potom vlezl do vody a tlačil loď z Baťova kanálu k říčce Velička. Při překonávání jezu se do lodě dostala voda a loď se pod jezem potopila. S tím si muž nedokázal poradit, zanechal ji ponořenou pod jezem.

O krádeži byli vyrozuměni policisté místního oddělení, kteří se hned dali do pátrání po ukradení lodi i po zloději. „Policisté po malé chvíli nalezli jak potopenou loď, tak i opodál se pohybující osobu. Při následných úkonech vyšlo najevo, že právě on má krádež na svědomí. V době zadržení měl podle dechové zkoušky hladinu alkoholu v těle 3,5 promile. Při výslechu uvedl, že měl v hlavě dávný sen, kdy na lodi dopluje až k moři, tak si ho chtěl zkusit uskutečnit. Policisté mu to překazili a teď ho navíc podezřívají z trestného činu krádeže. Odcizením a následným poškozením lodě vznikla majiteli škoda za desítky tisíc korun. V případě odsouzení mu hrozí až pět let odnětí svobody,“  popsal policejní mluvčí Petr Zámečník.