Malí pacienti mají v jihlavské nemocnici nový zvířecí pokoj

JIHLAVA – Nikdo si to nepřeje, ale když už Vaše dítko skončí v nemocnici, důležité je i prostředí, ve kterém musí pár dnů pobýt. Malým i větším pacientům jihlavské nemocnice dělají radost krásně vymalované pokoje plné obrázků. Teď přibyl nový pokoj s opraveným zázemí a zvířátky na oddělení větších dětí.

Na dětském oddělení jde už o šestnáctý opravený pokoj. Novou tvář dostaly za poslední roky také odborné ambulance nebo sesterny. Nově opravený pokoj budou využívat pacienti od 6 do 18 let. „I tentokrát jsme vsadili na design se zvířátky. Ta se neokoukají ani holčičkám, ani klukům. Jeden už máme a osvědčil se, “ říká vrchní sestra oddělení a zároveň autorka všech opravených pokojů Simona Hájková, která se tímto pokojem symbolicky loučí s pozicí vrchní sestry.

Zvířecí motivy jsou na stěnách pokoje, opravila se podlaha, vyměnil nábytek, obnovily postele, zvelebila koupelna včetně sanitární techniky. Opravy vyšly na 120 tisíc korun a za sponzorskými penězi stojí jihlavská firma Bosch Diesel, která věnovala peníze z poslední akce Svařák.

V současné chvíli je na dětském oddělení jihlavské nemocnici opraveno celkem 17 pokojů, tři ambulance a tři vyšetřovny. Většina zázemí tak má nový kabát. „Léčí také prostředí, takže je určitě důležité, jak se u nás pacienti cítí,“ dodává primář dětského oddělení Martin Zimen.

Na dětském oddělení se na šesti odděleních stará o pacienty zhruba 60 sester a 14 lékařů. Ročně jsou na oddělení hospitalizovány více než tři tisíce dětí a zhruba osmnáct set doprovodů.