Motorkáři neměli čisté svědomí a snažili se policii ujet

TRUTNOVSKO – Strážníci chtěli provést silniční kontrolu, skupince motorkářů se to však nelíbilo a rozhodli se jim ujet! Z čeho byli podezřelí? Při svém útěku málem přejeli chodce. A jaký je čeká trest?

Policie varuje, že by motorkáři neměli vyjíždět na lesní či polní cesty z důvodu ničení přírody a rušení zvěře. Takové projížďky jsou nelegální, a proto se strážci zákona rozhodli na parkovišti zkontrolovat skupinku motorkářů, jejichž stroje nesly známky jízdy terénem. Ti se však dali na útěk! „Muži zákona za skupinkou vyjeli v úmyslu provést silniční kontrolu. Předepsaným způsobem se je snažili zastavit za použití modrého majáku se zvukovým znamením a nápisem STOP. Motorkáři ale nereagovali a snažili se ujet,“ uvádí policejní tiskový mluvčí Lukáš Vincenc.

Motorkáři nebezpečně kličkovali mezi auty, a dokonce vjeli i na chodník, kde ohrozili chodce. Vzhledem k tomu, že se skupina „silničních pirátů“ rozdělila, hlídce se podařilo zadržet pouze jednoho z nich. Jednalo se o skoro čtyřicetiletého cizince, jehož stroj měl nečitelnou poznávací značku. Řidič navíc u sebe neměl doklady. Postihům se nevyhnou ani zbylí motorkáři, kterým je policie již na stopě. Hrozí jim finanční pokuta a zákaz řízení až na jeden rok.