Na Jindřichohradecku se střetl automobil s úzkokolejkou

JINDŘICHOHRADECKO – Včera vpodvečer došlo na Jindřichohradecku k nehodě osobního vozidla, jehož řidič nedal přednost osobnímu vlaku úzkokolejné dráhy. Přesné příčiny a okolnosti nehody nejsou prozatím známy a prošetřují je jindřichohradečtí dopravní policisté.

Ke střetu došlo včera 12. června 2019 před půl pátou odpoledne na železničním přejezdu úzkokolejné dráhy nedaleko obce Jindřiš. „Řidič vozidla značky Opel nedal přednost projíždějícímu osobnímu vlaku, který jel ve směru z Bystřice na Jindřichův Hradec a narazil do jeho boku,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

V tu dobu ve vlaku cestovalo dvanáct osob a dva členové posádky. Nikdo z nich neutrpěl žádné zranění. „Při nehodě byl lehce zraněn řidič osobního vozidla a byl převezen do jindřichohradecké nemocnice,“ uvedla policejní mluvčí. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, která měla negativní výsledek.

Nedaleko obce Jindřiš nedal přednost řidič osobního vozidla úzkokolejce (zdroj Policie ČR)

Způsobená škoda byla vyčíslena na 105 000 korun. „Přesné příčiny a okolnosti této dopravní nehody jsou v šetření jindřichohradeckých dopravních policistů,“ dodala Uhlířová.