Nepoznáte někdo bezcitného útočníka? Policie žádá o pomoc s hledáním

BRNO – Bezcitný mladík zřejmě pod vlivem drog napadl v noci u vchodu do bytového domu v Lesné muže. Podařilo se mu svoji oběť přetlačit a vniknout s ním do prostor domu, kde ho nechtěl pustit do výtahu. Po muži požadoval peníze a chtěl si je vynutit bitím.

Začátkem června došlo v brněnské městské části Lesná k loupežnému přepadení třiapadesátiletého muže. Ten se v noci vracel domů a před vstupem do bytového domu jej napadl zatím neznámý útočník. Muže bil a shodil na zem. Napadený se chtěl před ním ukrýt uvnitř domu, útočník jej však přetlačil vstupními dveřmi a vnikl za mužem do společných prostor domu. Další útoky se stupňovaly, když napadený chtěl uniknout výtahem. Aby ukončil další napadání, vydal poškozený muž nakonec útočníkovi hotovost, kterou měl při sobě.

V domě je nainstalovaný kamerový systém, který celou událost zachytil. „Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při ztotožnění osoby pachatele. Jedná se o muže světlé pleti ve věku 20-25 let výšky 180 až 185 cm, štíhlé postavy, oválný obličej s neoholeným strništěm. Dle gest a mimiky by to mohl být uživatel návykových látek. Informace k útočníkovi volejte na číslo 974 625 888 nebo na tísňovou linku 158,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.