Novoměstští pozor, už brzy neprojedete Tyršovou

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ – Novoměstští řidiči počítejte s tím, že od pondělí 17. června neprojedete Tyršovou ulicí, a to v úseku mezi ulicemi Žďárská a Školní. Důvodem je rekonstrukce silnice, přilehlých chodníků, parkovacích ploch a nové bude i veřejné osvětlení.

Dělníci zmodernizují silnici, upraví stávající zpevněné i nezpevněné plochy, jako chodníky, místa k parkování a celkově silnici rozšíří. Pracovat budou i na novém odvodnění za pomoci dešťových vpustí, které povedou do kanalizace. Nového osvětlení se dočká chodník, nová parkovací stání a harmonogram prací počítá i s osvětlením přechodu pro chodce. To vše by mělo být hotové do 25. října, kdy by se po zmodernizovaném úseku měli projet první řidiči.

Druhý úsek Tyršovy uzavře město v srpnu

Opravy se dočkají silnice i chodník v ulici v úseku mezi Křenkovou a Monseovou v délce 150, resp. 100 metrů. Cílem je zlepšit průjezd aut a zvýšit bezpečnost silničního provozu i chodců. Součástí oprav bude také rekonstrukce a vybudování přípojek dešťové kanalizace včetně uličních vpustí. Tady začnou práce 19. srpna a potrvají do 25. října, místem ani v tomto případě neprojedete.

Omezení MHD a linkových autobusů

V případě linky 845102 se od 17. června do 25. října zastávka „Nové Město na Mor., Tyršova ulice“ dočasně přemístí na zastávku „Nové Město na Mor., Palackého nám.“ a zastávku „Nové Město na Mor., KD“ dočasně nahradí zastávka „Nové Město na Mor., katolický hřbitov“.
Linkové autobusy 840102, 840118, 840128 budou od 19. srpna do 25. října dočasně místo na zastávce „Nové Město na Mor., KD“ zastavovat na stanovišti „Nové Město na Mor., centrum“.