Přijeďte i s dětmi na patnáctý ročník AGROTEC PETRONAS rally do Hustopečí

BŘECLAV – Hustopečské automobilové soutěži AGROTEC PETRONAS rally se přezdívá „rally mezi vinohrady“. Bude se konat už po patnácté. Na stovku posádek čeká 325,49 km dlouhá trať s deseti rychlostními zkouškami na pěti úsecích délky 150 kilometrů.

Slavnostní start bude v pátek 14. června v Hustopečích na ulici Husova v 18 hodin. V sobotu budou úspěšné posádky očekávány v cíli v 16:20. Organizační tým eviduje ke startu rovnou stovku přihlášek soutěžních posádek. Hustopečská soutěže se pojede jako čtvrtý podnik MČR a třetí soutěž MSR. Každý den bude hodnocen samostatně. Z došlých přihlášek pořadatelé získali zajímavou startovní listinu se šestnácti prioritními posádkami ASN. Fanoušci se mohou těšit na 26 vozů specifikace R5 stejně jako na Valašské rally a jeden speciál Jan Dohnal – Ford Focus WRC.

V Hustopečích nebude chybět ani Rally dětem. „Vančík Motorsport ve spolupráci s partnery MOL Česká republika a SAMOHÝL MOTOR ukáže dětem vše, co mohou obvykle vidět pouze zpoza hrazení kolem týmového zázemí. Přiblíží jim pravidla rally, ukáží jim, co to je rozpis a jak se připravuje. Provedou je zázemím týmu jezdců Miroslava Jakeše a Martina Březíka, dozví se více o tom, jak se posádka připravuje na rally a co dělá v jejím průběhu, jak se pracuje s pneumatikami a co všechno se dělá během servisní zastávky i co dokáží mechanici všechno opravit,“ slibuje Tomáš Plachý z tiskového servisu AGROTEC PETRONAS rally.

Kateřina Trojanová, bývalá rally pilotka a trojnásobná držitelka ocenění Zlatý volant, která bude průvodkyní dětí, je seznámí také s bezpečnostní výbavou posádky a podělí se s nimi o zážitky ze své kariéry. Na závěr udělá s dětmi malý kvíz a předá jim na cestu domů malou rally upomínku na jejich návštěvu. Během doby, kdy jsou rally vozy na trati, proběhnou dvě padesátiminutové exkurze a to v sobotu 15. června od 10 a 12 hodin. Proběhnou v servisním areálu Moss v Herbenově ulici, kde je umístěna servisní zóna a kde proběhne od 9:00 a 12:50 servis aut všech účastníků rally. Přihlásit se lze na e-mailu rallydetem@seznam.cz do čtvrtka 13. června do půlnoci ve formátu jméno dítěte/věk/čas exkurze/mobilní telefon. Opozdilci se mohou hlásit i v pátek prostřednictvím SMS ve stejném formátu na mobil 607 570 505.

„Jako každoročně budou po nezbytně nutnou dobu uzavřeny některé komunikace. Všechny schválené uzavírky jsou značeny, a proto žádáme řidiče, aby dodržovali dopravní značení a dbali pokynů policistů, ale také pořadatelů. Stejně tak chceme apelovat na diváky, aby v žádném případě nevstupovali do zakázaných míst, která jsou vymezena. Rádi bychom upozornili návštěvníky, aby si po celou dobu dávali pozor na svoje věci a nenechávali cennosti v odstavených vozidlech,“ varuje policejní mluvčí Kamila Haraštová.