Žena z Domažlicka se chtěla upálit, chytil celý rodinný dům

DOMAŽLICKO – O rozruch v obci Újezd Svatého Kříže se včera postaral hustý kouř a oheň, vycházející z jednoho zdejších rodinných domů. Netrvalo dlouho a již bylo slyšet z dálky přijíždějící hasičské auta.

Požár byl již v plném rozsahu. Na místě se setkalo osm jednotek a okamžitě začaly se záchrannou akcí. Hasiči museli vynést ven jednu plynovou propanbutanovou lahev. V době provádění hasebních prací dorazili i domažličtí kriminalisté.

Na místě zjistili, že jednapadesátiletá psychicky nemocná žena, která rodinný dům obývala, měla v přízemí údajně zapálit hořlavé materiály, pravděpodobně oblečení a hadry. Zoufalý čin udělala proto, aby se upálila. Požáru si však všimla sousedka a ta ženu z hořícího domu statečně vyvedla.

Zdravotní stav postižené si vyžádal lékařské ošetření v Domažlické nemocnici a následně byla hospitalizována na psychiatrii. Způsobeným požárem vznikla majiteli domu škoda do milionu korun. „Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Případem se dále zabývají,“ konstatovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Zdroj: HZS