FOTOREPORTÁŽ: Cena Ď putuje Hance Rabenhauptové do Prachatic

PRAHA/PRACHATICE – Dnes odpoledne se v pražském Národním divadle konalo slavnostní předávání Cen Ď. To je česká cena určená mecenášům a dobrodincům v oblasti kultury, charity, vědy, vzdělávání a morálních hodnot v České republice. Jednou z oceněných je i Hanka Rabenhauptová, která se v oblasti dobrovolnictví pohybuje již několik let. Za snažení nyní přišlo také ocenění.

Hanka Rabenhauptová byla nominována v kategorii Domovy pro seniory a ústavy sociální péče za svou dobrovolnickou činnost v Domově seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích. Pravidelně jednou za čtrnáct dní organizuje s místními seniory „Cvičení šité na míru“. Tuto dobrovolnickou činnost provozuje již pět let po pracovní době a ve svém volném čase vždy v pátek odpoledne.

„Díky jejímu cvičení naši senioři znovu bruslí, lyžují, tančí, zdolávají olympijské disciplíny, hází koulí nebo oštěpem a třeba také žonglují. Nejde o výkon, jde o radost a uvědomění si, co ještě umím a dokážu. Cvičí se uvnitř i venku. Na cvičení zve i známé sportovce, aby program ještě více obohatila. Její cvičení není jen o pohybu, ale o sdílení, sblížení, dotycích a neuvěřitelné dávce energie a laskavém humoru, kterými seniory zahrnuje,“ uvádí ředitelka Domova seniorů Hana Vojtová.