Opilý řidič narazil do stromu. Při útěku usnul v příkopu

ZLÍN – Noční jízda šestatřicetiletého řidiče neskončil příliš slavně. Posilněný alkoholem usedl včera před jedenáctou večer za volant a vydal se na cestu Zlínem. V zatáčce ovšem nezvládl odbočovací manévr a s nákladním vozidlem narazil do stromu. Když si uvědomil, co se stalo, vystoupil z auta a dal se na útěk. Daleko se ale nedostal.

Policisté začali po řidiči havarovaného vozidla ihned pátrat. „Záhy ho našli ležet opodál v příkopu,“ řekla policejní tisková mluvčí Monika Kozumplíková. Samotná nehoda ovšem nebyla jediným prohřeškem, kterého se dopustil. „Policisté zjistili, že má platný zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2021 za opakovanou jízdu pod vlivem omamných a psychotropních látek. Dechová zkouška u muže ukázala téměř dvě promile alkoholu.“ Vyšetření na přítomnost drog řidič odmítl. Později vyšlo najevo, že si havarované vozidlo vzal bez vědomí majitele, kterým byl jeho bývalý zaměstnavatel.

Muž se přiznal, že si před jízdou dopřál pivo a několik panáků. Nakonec tak svou noční pouť zakončil v policejní cele. „Za maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí řidiči v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala Kozumplíková.