Policejní eskorta pomohla dovézt rodící ženu až na porodní sál

PARDUBICE – Policisté z Obvodního oddělení Lázně Bohdaneč prokázali, že dokážou nejen chránit, ale i pomáhat. Během návratu z výjezdu na silnici mezi Hradcem Králové a Pardubicemi zpět na služebnu na ně začalo troubit a blikat osobní vozidlo. Policisté zastavili a šli zjistit, co se děje, proč řidič jedoucí za nimi na sebe tímto způsobem upozorňuje.

Strážci zákona zjistili, že muž má ve vozidle svoji rodící partnerku a vyhodnotili, že bude rychlejší ženu doprovodit do porodnice, než na místo volat rychlou záchrannou službu. Za použití majáků auto provezli hustým podvečerním provozem a rodící ženu doprovodili nejen k branám nemocnice, ale až ke dveřím příjmu na porodní sál. Pak už vše bylo jak má a zanedlouho se narodil zdravý chlapeček.

„Včera policisté malému Nikolasovi popřáli hodně zdraví a štěstí a předali malý dárek. Oba šťastní rodiče byli rádi, že mohou osobně poděkovat i samotnému policistovi, který s doprovodem do porodnice pomáhal,“ uvedla policejní tisková mluvčí Dita Holečková.

Video naleznete ZDE.