Populární divadelní festival otevírá novou sezonu!

HRADEC KRÁLOVÉ – Největší kulturní akce regionu, při které ožívá doslova celé město! Pro dospělé i děti je připraven opět bohatý a pestrý program. Na co se můžete těšit? Venkovní stánky s občerstvením jsou samozřejmostí.

Jde o nejvýznamnější kulturní událost města, která je chloubou celé české divadelní tradice. Osm festivalových dní každý rok přiláká mnoho návštěvníků. Program se odehrává jak na kamenné scéně, tak i open air. Nepropásněte termín 21. – 28. června, kdy ožije centrum celého Hradce. „Letošní ročník je ve znamení velké oslavy – divadelní přehlídka slaví 25 let a Open air program 20 let. Na scénách Klicperova divadla, Divadla Drak a Open air části bude k vidění za osm festivalových dní dohromady přes 300 představení a to nepočítám hudební a další doprovodný program,“ láká návštěvníky pracovník Infocentra Zdeněk Puš.

Pro rodiny s dětmi je připraveno několik pohádkových představení např. loutková adaptace „Fausta“ nebo „O zlaté rybce“ v divadle Drak. „U nás to bude tradičně oázou pro všechny, kteří si festival chtějí užít v klidu, mimo největší vřavu. Osvěžující budou nejen desítky představení a koncertů pro děti i dospělé, ale také občerstvení a večírky v šapitó,“ říká herec divadla Drak Milan Hajn.

Pro vaše nejmenší jsou připraveny i výtvarné dílny či komentované prohlídky v muzeu Labyrint. Dospělí si jistě užijí např. představení „Revizor“ s Pavlou Tomicovou a Václavem Koptou v hlavních rolích nebo setkávání se známými osobnostmi nazvané „Povídání v podkroví“, kde se objeví mj. populární herec Jaroslav Satoranský. Na své si přijdou též hudební fajnšmekři, které čeká vystoupení skupin Circus Brothers nebo Vyhoukaná sowa. Podrobný program najdete jako vždy v denním festivalovém zpravodaji „Hadrián“.