Auto není trezor, varují policisté!

ŽĎÁRSKO – Rozbité okýnko, ukradená peněženka s platební kartou, doklady a penězi a škoda kolem čtyř tisíc korun. To je výsledek sobotního vloupání do auta zaparkovaného na lesní cestě u obce Karlov na Žďársku.

„Přivolaní policisté místo činu ohledali, provedli šetření a zadokumentovali. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů. Po pachateli policisté pátrají,“ informovala v pondělí 17. června mluvčí krajských policistů Stanislava Miláčková s tím, že pachateli hrozí až dva roky za mřížemi.

Necháváte v autě cenné věci?

V souvislosti s tímto nepříjemným případem policisté připomínají, že auto není trezor. „Nenechávejte v autě viditelně odložené peněženky, mobilní telefony, notebooky, tablety, kabely, tašky ani jiné cenné věci,“ apeluje Stanislava Miláčková a připomíná, že houbařská sezóna a zaparkovaná auta u lesních cest jsou dobrou příležitostí pro zloděje, kteří se na tuto trestnou činnost zaměřují. „Osamoceně stojící vozidlo je pro ně snadným terčem a ve spoustě případů si přijdou na mnohem větší úlovek než houbař, který si ve vozidle nechal své cenné věci,“ doplňuje Miláčková s tím, že škoda, kterou poškozením vozidla zloděj způsobí, mnohdy mnohonásobně překročí cenu odcizené věci.