Městská televize Otrokovice končí. Zpravodajství ale nezanikne

OTROKOVICE – Dosavadní vysílání Městské televize Otrokovice bude ukončeno k poslednímu zářijovému dni. Důvodem je nízká sledovanost i vysoké náklady, které se ročně vyšplhají až na jeden milion korun. Televizní zpravodajství tímto ale nezanikne. „Nový dodavatel, s nímž máme předběžně dohodnuty podmínky, nám bude schopen předložit konkrétní čísla sledovanosti. Jelikož zatím nemáme podepsanou smlouvu, nechci nového dodavatele zveřejňovat,“ uvedl Ondřej Wilczynski, místostarosta Otrokovic.

Stávající tříhodinové bloky opakované ve smyčce nahradí vysílání prostřednictvím Regionální televize CZ, které bude možné sledovat na webu i na facebooku. „Každá natočená reportáž bude zařazena do pořadu Deník TVS ještě ten den, maximálně následující pracovní den a zprávy tedy budou zveřejněny aktuálně. Navíc vybrané reportáže budou zařazeny do víkendového bloku Týden ve Zlínském kraji,“ upřesnila tisková mluvčí města Otrokovice Romana Stehlíková.

Smlouva bude prozatím uzavřena na tři měsíce. Pokud by se novinka osvědčila, radnice by tak ušetřila přibližně půl milionu korun ročně. „Bližší informace budou obyvatelům Otrokovic poskytnuty s dostatečným předstihem po uzavření smlouvy s dodavatelem. Jakým způsobem si naladit novou televizi a v kterém čase poběží vysílání z Otrokovic, poradíme lidem v Otrokovických novinách, na webových stránkách města a Facebooku města,“ uzavřel Ondřej Wilczynski.