Mladík se předávkoval drogami a omdlel na zastávce

HRADEC KRÁLOVÉ – O tom, jak drogy mohou snadno a rychle zničit život, vědí teď své rodiče mladíka, který si koupil „extázi“. Ustálo jeho tělo intoxikaci drogami? Chlapec zkolaboval na zastávce. A kdo mu „éčko“ vůbec prodal?

Devatenáctiletý hoch o víkendu pozdě v noci zkolaboval na autobusové zastávce u zimního stadionu v samém centru města. Byli tomu přítomni další svědci. Okamžitě mu zavolali sanitku, která mladíka převezla do nedaleké fakultní nemocnice. Tam zjistili, že byl předávkován drogami, konkrétně tzv. „extází“. Prodal mu ji jeho vrstevník. „V této souvislosti kriminalisté zahájili trestní stíhání 19letého muže pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu. Obviněný je podezřelý, že poškozenému drogu nabídl a je stíhán vazebně,“ říká policejní tisková mluvčí Ivana Ježková.

Mladík bohužel ještě tentýž den v nemocnici zemřel. Kriminálka nařídila soudní pitvu a nyní shromažďuje posudky z toxikologie. Případ ještě nebyl uzavřen. Za nedovolenou výrobu drog pachateli hrozí až 18 let za mřížemi.