Řidič na Domažlicku nacouval do opilých chodců, ti se mu pomstili

HOLÝŠOV – Chvilka nepozornosti připravila třicetiletému řidiči osobáku Ford Galaxy nevítané komplikace, když se otáčel v křižovatce tak nešikovně, že při manévru částečně couvnul od ulice Pod makovým vrchem k tamnímu baru.

V tu chvíli tam právě přecházela skupina chodců, do které svou neopatrností narazil. To rozlítilo šestačtyřicetiletého muže, který údery pěstí poškodil čelní sklo auta, kopy nohou zničil loketní opěrku sedadla a také napadl řidiče Fordu. Poté došlo ke vzájemné potyčce všech.

Na místo přivolaní policisté přítomnost alkoholu u řidiče auta vyloučili dechovou zkouškou. Odbornému měření se podrobili i chodci. U sedmačtyřicetiletého muže bylo zjištěno 2,19 a u šestačtyřicetiletého chodce 1,61 promile alkoholu v krvi. U padesátileté chodkyně byl naměřen výsledek 1,16 a u sedmačtyřicetileté ženy 0,91 promile alkoholu v krvi. Všichni chodci s naměřenými hodnotami souhlasili a lékařské vyšetření spojené s odběrem krve nežádali.

Šestačtyřicetiletý a sedmačtyřicetiletý muž vlivem dopravní nehody utrpěli lehká zranění. Přivolání sanitky odmítli a oba shodně uvedli, že následující pracovní den navštíví svého praktického lékaře. Ostatní účastníci při dopravní nehodě neutrpěli žádné zranění. „Škoda na vozidle byla vyčíslena na 16 500 korun. Holýšovští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví. Případem se dále zabývají,“ konstatovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.