V křižovatce došlo k hromadné havárii aut a náklaďáků

HRADECKO – Na křižovatce se stala ošklivá dopravní nehoda, při které do sebe narazily dva osobní a dva nákladní vozy. Způsobil ji snad alkohol za volantem? Policisté už vyčíslily škodu. A byl někdo zraněn?

Šofér auta s přívěsem, na kterém převážel nové vozidlo, jel od Hradce Králové a ve Smiřicích v křižovatce způsobil svým nezodpovědným jednáním hromadnou havárii a dopravní kolaps. „Tento 34letý řidič nepřizpůsobil rychlost své jízdy provozu a zezadu narazil do stojícího osobního auta, které stálo z důvodu před ním vytvořené kolony aut,“ uvádí policejní tisková mluvčí Iva Kormošová.

Dotyčný třicátník narazil do vozu před sebou takovým způsobem, že ho odmrštil mimo silnici, kde se převrátil na bok. Následně onen řidič vjel do protisměru, kde se střetl s náklaďákem. Mezi něj a další nákladní vozidlo, které stálo v křižovatce a dávalo přednost, se zaklínil jeho přívěs. Policie provedla u všech řidičů dechovou zkoušku na alkohol, dopadla negativně. Nikdo z účastníků havárie naštěstí nebyl zraněn. Nehodu policisté vyřešili na místě, škoda byla vyčíslena na jeden milion korun.