Dojíždíte do práce a bojujete s každodenním parkováním? Pomoci má P+R parkoviště

JIHLAVA – Jezdíte do Jihlavy za prací a najít místo k parkování je pro vás každodenní horor? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Od listopadu letošního roku má být pro řidiče k dispozici nové záchytné parkoviště P+R s kapacitou 110 míst, které má situaci se špatným parkováním alespoň trochu ulehčit.

Celý projekt Statutárního města Jihlava za více jak 33 milionů korun bez daně by měl být dokončen v květnu příštího roku a bude rozdělen na dvě etapy.
„V první etapě, jejíž termín dokončení byl stanoven na konec letošního října, vznikne parkoviště s celkovou kapacitou 110 parkovacích míst, přilehlá zastávka MHD ve směru do města a navazující chodník. Ve druhé etapě pak vše související s úpravou křižovatky a vybudování nového vstupu na hřbitov z předmětného parkoviště,“ uvedl náměstek pro oblast rozvoje města Jihlavy Petr Laštovička. Vybudování parkoviště P+R, navazujících zastávek MHD a související infrastruktury spolufinancují evropské dotace.

Nové automaty na jízdenky

Zastupitelstvo města na svém červnovém zasedání zároveň schválilo dotaci 800 tisíc korun pro Dopravní podnik města Jihlavy, a to na zakoupení a instalaci dvou jízdenkových automatů.
„Je povinností statutárního a krajského města, aby na dopravních terminálech a P+R parkovištích, na která chceme směřovat dopravu mimojihlavských, měly jízdenkový automat,“ zmínil při červnovém zasedání zastupitelstva náměstek Petr Laštovička.