Konečně! Zloděj kol ze Vsetínska byl dopaden

VSETÍNSKO – Čtyřiadvacetiletý muž z Rožnovska byl v hledáčku policie již delší dobu. Kriminalistům se jej prozatím podařilo spojit s patnácti skutky, kterých se dopustil ve Valašském Meziříčí, Vsetíně, Hošťálkové i v okrese Přerov, a napáchal tak škodu za téměř dvě stě tisíc korun. „Muže se policistům podařilo zadržet minulý týden ve středu v Hranicích na Moravě,“ oznámil policejní tiskový mluvčí Valdislav Malcharczik.

V deseti případech se mladík dopustil krádeží kol a elektrokol. Vloupal se do sklepů, kolárek i lodžií v mezipatře bytového domu a garáží. „Policejní komisař jej viní i z vloupání do restaurace, obchodů a církevních objektů. Tady kradl alkohol, cigarety, elektrické nářadí, elektroniku a peníze,“ sdělil Malcharczik. Na začátku května se chystal odcizit zaparkované auto na Trojáku v katastru obce Rajnochovice, se Škodou Fabia se mu ale naštěstí nepodařilo odjet.

Největší škody napáchal ve Valašském Meziříčí a to již od loňského září. Několikrát pak navštívil i Vsetín a Hošťálkovou. Od května se přesunul do sousedního okresu a kradl v Hranicích na Moravě. Po dopadení se ke všem svým skutkům doznal. „Policejní komisař muže ve čtvrtek obvinil z trestných činů krádež a neoprávněné užívání cizí věci ve stadiu pokusu,“ uzavřel Malcharczik. „Nyní mu hrozí až pětileté vězení.“