Zloděj z domu odcizil věci za téměř půl milionu korun

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Policisté z krajské metropole řeší v těchto dnech případ krádeže věcí z jednoho z domů ve městě. Řádil zde zloděj, který odcizil věci za téměř půl milionu korun. Pachatel zmizel a policie po něm intenzivně pátrá.

Ke krádeži došlo v blíže nezjištěné době někdy od 11. června 2019 v Otakarově ulici v Českých Budějovicích. Výtečník do domu vnikl násilím a začal páchat. „Neznámý pachatel se do bytového domu dostal za použití násilí. Nejprve vnikl do garáže, pak do několika sklepů a následně také do jednoho bytu. Ten celý prohledal a našel zde finanční hotovost ve výši několika set tisíc korun. Jeho pozornosti neunikly ani různé šperky, některé starožitné a například i hodinky,“ popsala čin policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Celková škoda, kterou pachatel způsobil, činí více než 460 000 korun. Ušetřena nezůstala ani jedna z garáží, kterou neznámý také poškodil. „Policisté po pachateli, který má na svědomí trestný čin krádeže a porušování domovní svobody, intenzivně pátrají,“ dodala policejní mluvčí.