Chcete se vyučit elektrikáři? Na pelhřimovské průmyslovce se dá studovat i dálkově!

PELHŘIMOV – Zvažujete, že se třeba i dodatečně vyučíte elektrikářem, ale nemáte času nazbyt? Novinku v podobě dálkového studia učebního oboru Elektrikář nabízí letos Střední průmyslová škola a střední odborné učiliště Pelhřimov.

Před několika dny skládali v dílnách na Křemešnické ulici závěrečnou zkoušku první absolventi této formy studia. Bylo jich celkem 19 ve věku od 20 až po 50 let, v naprosté většině z Pelhřimovska. Zkouška měla stejný charakter a náročnost jako pro žáky denního studia oboru Elektrikář.

„Zaznamenali jsme u veřejnosti zájem o jinou než denní formu studia tohoto oboru, proto jsme se rozhodli zřídit dálkovou formu studia,“ prozradil zástupce ředitele školy Jaroslav Hejda s tím, že studium teorie probíhá jednou týdně v odpoledních a večerních hodinách, výuka praxe je v prvním roce rozdělena na dvě části ve firmě a ve škole, ve druhém roce pouze ve škole. A o studium je podle Jaroslava Hejdy zájem, další studenti jsou v prvním ročníku a v příštím školním roce opět otevřou novou studijní skupinu.