Policie pátrá po pachateli loupežného přepadení. V Kroměříži napadl seniorku

KROMĚŘÍŽ – Policie žádá veřejnost o pomoc při určení totožnosti dosud neznámého pachatele, který v pondělí mezi půl desátou a tři čtvrtě na deset večer napadl starší ženu. K incidentu došlo v Kroměříži na ulici Moravská. „Na chodníku u bytových domů naproti restaurace Holubník si tam neznámý pachatel vyhlédl dvaasedmdesátiletou ženu. Beze slova k ní přistoupil a snažil se jí vytrhnout kabelku, kterou měla přes rameno,“ popsala policejní tisková mluvčí Simona Kyšnerová.

Přepadená seniorka se nehodlala vzdát, a agresor ji proto několikrát uhodil pěstí do obličeje. Nakonec jej vyrušilo přijíždějící vozidlo a z místa utekl. Žena tak tašku ubránila. Policie případ nyní vyšetřuje a po dopadení hrozí dotyčnému až deset let za mřížemi.

Pachatel je muž ve věku mezi padesáti a šedesáti lety, střední postavy, vysoký přibližně sto sedmdesát centimetrů. „Oblečen byl do khaki maskáčové košile či bundy s dlouhým rukávem a do tříčtvrtečních kalhot stejné barvy. Hledaný muž byl bez vlasů nebo měl hlavu oholenou. Žena si všimla, že měl značně chlupatou hruď,“ upřesnila Kyšnerová. Informace mohou občané sdělit na telefonním čísle kriminalistů 725 074 416 nebo na tísňové lince 158.