Změní se plynulost dopravy v Přerově? Startují změny

PŘEROV – Dvě stavby, které by měly přinést plynulost dopravy v Přerově startují právě dnes v ulicích Čechova a Wurmova. Přerovští řidiči by se ale měli připravit na to, že v závěru týdne ve Wurmově ulici kvůli úpravám nezaparkují.

V Čechově ulici začíná vstavba kruhového objezdu „Křižovatka ulic Čechova a Šířava je dlouhodobě hodnocena jako nepřehledná. Provoz se tu navíc zhustil v polovině roku 2016, kdy tu byla postavena nákupní galerie. Kruhový objezd by měl přinést větší bezpečí pro řidiče, ale i plynulejší průjezdnost,“ řekl radní pro dopravu Tomáš Navrátil.

Samotná stavba by měla být časově i finančně nenáročná. Prakticky se jedná o osazení komunikace retardéry, které budou vymezovat kruhový objezd. To vše vyjde radnici na necelých 195 tisíc korun.

Další úprava míří do jednosměrné Wurmovy ulice. Ta totiž byla původně průjezdná v obou směrech, ale z bezpečnostních důvodů změnilo město dopravní situaci. „Motoristé tuto úpravu nepřivítali a velmi často jsme od nich slyšeli, že by chtěli vrátit do Wurmovy ulice provoz v obou směrech. Teď tedy k tomu přistupujeme, a to i v souvislosti s komplikacemi, které v dopravě nastávají kvůli velkým stavbám, které v tuto chvíli probíhají, nebo se chystají,“ uvedl radní Navrátil.