Hasiči si pořádně mákli díky středečním bouřkám

VYŠKOV, BLANSKO – Více jak dvacet událostí řešily jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů v souvislosti se středečním přívalovým deštěm. Nejčastěji vyjížděly na Tišnovsku a Vyškovsku.

Jihomoravští hasiči vyjížděli během středečního večera odstraňovat následky přívalových srážek. V deseti případech čerpali vodu ze zatopených prostor. V Katově na Tišnovsku místní jednotka dobrovolných hasičů čerpala vodu ze tří zatopených sklepů. „Po dvacáté hodině jsme na tísňové lince přijali informaci, že se pravděpodobně protrhla hráz rybníka Borky u obce Lubné. K místu vyrazilo hned několik jednotek. Ty zjistily, že k protržení nedošlo, ale přívaly vody přetékají přes hráz. Jednotky zde a na dalších blízkých rybnících situaci monitorovaly,“ informoval mluvčí hasičů Filip Venclovský.

Na Vyškovsku vyjížděli hasiči celkem sedmkrát. V Bučovicích se voda dostala do jídelny místní školy. Následky zde odstraňuje bučovická dobrovolná jednotka. Na Brněnsku vyjížděli hasiči třináctkrát a na Hodonínsku pětkrát.