Relaxační zóna je opět v provozu! Letošní program bude ještě pestřejší

KROMĚŘÍŽ – Od včerejšího dne si mohou lidé opět užít oblíbenou relaxační zónu na Velkém náměstí v Kroměříži. Již potřetí oživí historické centrum nabitým každodenním programem. „Koncept relaxační zóny se již osvědčil a zůstává stejný jako v minulých letech, naopak její program je zase o něco pestřejší a zahrnuje na osmdesát nejrůznějších akcí. Roste také počet spolků, které se na programu podílejí, nejnověji například TJ Sokol se svými dílničkami a pravidelnými čtvrtky,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Prostor je vybaven sedačkami, stolky, lehátky, slunečníky, mobilní zelení, herním koutkem i wi-fi připojením. „Pevné zázemí relaxační zóny poskytují opět dva moduly, kdy jeden funguje jako stánek s občerstvením a druhý slouží jako krytý prostor pro programové aktivity za nepříznivého počasí,“ sdělila Marcela Nehodová z radničního odboru kultury a cestovního ruchu.

Relaxační zóna je otevřena denně od jedenácti dopoledne do desíti do večera. Děti se mohou těšit na tvořivé dílny, hry na písku i s legem, pohybová cvičení, jógu s Beruškou a další činnosti. Dospělé zas jistě zaujmou hudební koncerty, taneční akce, intuitivní malování, autorské čtení nebo workshopy.

Naprostou novinkou jsou takzvané kinokoncerty, tedy filmové projekce světoznámých kapel. „Na programu budou U2 Go Home – Live from Slane Castle, David Gilmour – Live at Pompeii, Eric Clapton – Live in San Diego a Queen – Live at Wembley stadium. Věřím, že v relaxační zóně vytvoříme stejnou atmosféru jako na skutečném koncertě těchto hvězd,“ doplnil vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Pavel Zrna. Kompletní letošní program naleznete na webových stránkách města nebo na facebookové stránce zóny.