Srazil kluka na kole a odjel. Nebyli jste u toho?

OLOMOUC – Policie pátrá po řidiči, který nedal přednost čtrnáctiletému cyklistovi, srazil ho a pak odjel, aniž by nahlásil nehodu na policii. Hoch se zranil a musel vyhledat lékařské ošetření.

K nehodě došlo ve středu 12. června kolem půl čtvrté odpoledne na ulici Táboritů v Olomouci, části Bělidla. „Neznámý řidič nezjištěného vozidla, pravděpodobně se mělo jednat o osobní vozidlo černé barvy se dvěma muži středního věku, na ulici Táboritů ve směru jízdy od ulice Matěje z Janova v křižovatce s ulicí Beneše Třebízského nedal přednost zprava jedoucímu cyklistovi,“ popsala místo a situaci olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková.

Místo dopravní nehody, kde auto srazilo kluka na kole. Foto: PČR

Vůz vrazil do kola a cyklista upadl na zem. Po střetu a krátké komunikaci mezi řidičem a klukem auto z místa odjelo, aniž by byla nehoda nahlášena na policii. „Svědci, kteří nehodu viděli, případně řidiči, kteří kolem místa nehody projížděli a svými informacemi by tak mohli přispět k jejímu objasnění a sdělit informace a poznatky jak k řidiči, tak i vozidlu, ať prosím, kontaktují policisty Dopravního inspektorátu Olomouc a to buď osobně nebo telefonicky,“ dodala mluvčí.

Kontaktní adresa je Třída Kosmonautů 189/10, Olomouc, případně se svědci mohou hlasit telefonem na linkách 974 766 251, 974 766 573 nebo e-mailem ol.di.podatelna@pcr.cz, nebo prostřednictvím linky 158. Policie také vyzývá řidiče předmětného vozidla, aby se sám přihlásil policistům na uvedených kontaktech.