Zdrogovaný „Fantom silnic“ uháněl městem jak v akčním filmu

HRADEC KRÁLOVÉ – Nebezpečný recidivista ohrožoval svým jednáním řidiče, cyklisty i chodce v centru města v dopravní špičce. Zranil snad někoho? Policisté na něj museli vytáhnout zbraň. Kde a jak ho dopadli?

Hlídka se dostala na stopu člověku, který má zákaz řízení vozidel. Když ho policisté vyzvali k zastavení auta, netušili, že se strhne scéna jak z akčního filmu. Řidič šlápl na plyn a uháněl městem rychlostí až 150 km/h. Vyrazil od Průmyslové ulice směrem k fakultní nemocnici, ulicemi se dostal na benzínku v Třebši, kterou objel a zamířil si to zpět k centru. Celou dobu kličkoval mezi auty, přejížděl plné čáry, jezdil v protisměru, nerespektoval červenou na semaforech, jel po cyklostezce a dokonce i po chodníku. Pak odbočil do areálu nemocnice, kde prorazil závoru, nezvládl řízení a nakonec zastavil o zeď jedné z budov. Strážnici byli nuceni vytáhnout zbraň, aby donutili posádku vystoupit z auta a lehnout si na zem. Tvořili ji tři muži ve věku od 22 do 29 let. „Všichni byli pod vlivem pervitinu a kromě řidiče se nikdo nezranil,“ uvádí policejní tisková mluvčí Iva Kormošová.

Policisté zjistili, že auto bylo odcizeno. Dotyčný muž je recidivistou, který nekradl poprvé a stejně tak byl za poslední měsíce již čtyřikrát chycen při řízení auta. Přitom nikdy řidičák neměl a dostal výslovný zákaz řízení. Státní žalobce na něj uvalil vazbu. Na šílenou jízdu „fantoma silnic“ se můžete podívat ve videu níže.