Když kradl palivo, odhodil do kaluže benzínu cigaretu a shořelo celé auto

RYCHNOVSKO – Kriminalisté konečně dopadli zloděje benzínu! Kradl pohonné hmoty jak u benzínových pump, tak i z osobního vozidla. Co má ještě na svědomí? A jaký mu hrozí trest?

Třicátník střídal pumpy na Hradecku, Rychnovsku i Náchodsku. Natankoval si benzín a bez zaplacení odjel. A to ne jednou, ale dokonce devětkrát! Rozhodl se drze odcizit i pohonné hmoty z cizího zaparkovaného vozidla. Za pomocí kleští si otevřel nádrž auta a přečerpal si do kanystru půl litru benzínu. Nevšiml si však, že se mu podařilo něco rozlít. Odhodil směrem k vozu nedopalek cigarety, hořlavá látka vzplála a vůz skončil v plamenech. „Muž se trestné činnosti dopustil i přesto, že mu byl několika trestními příkazy uložen zákaz řízení všech motorových vozidel a to až do roku 2023. Zároveň byl pro majetkovou trestnou činnost již podmíněně odsouzen,“ uvádí policejní tisková mluvčí Alena Kacálková.

Dotyčný zloděj má na svědomí i krádež motocyklu. Poté, co byl dopaden policií, se přiznal k tomu, že si cizí Babetu přivlastnil. Nyní mu hrozí až tři roky za mřížemi. U čerpacích stanic muž způsobil škodu v řádech stokorun, v případě zničeného osobního auta v řádech desetitisíců.