Opilý řidič otočil auto na střechu a zdemoloval plot

ŠUMPERSKO – Štěstím je, že k nehodě v Bludově u Šumperka došlo v noci a nikdo nebyl v nepravou chvíli na špatném místě.  Majitelům rodinného domu na ulici 8. května způsobil pěknou paseku. Při nehodě se na místo sjely dnes kolem třetí ráno všechny složky záchranného systému.

Devětadvacetiletý řidič VW Passat nepřizpůsobil rychlost na silnici 1/44 ve směru na Zábřeh v mírné levotočivé zatáčce.  „Nejprve pravou částí vozu najel na chodník a následně dostal smyk, ve kterém přejel do protisměru. Tam porazil okrasný stromek, přejel přes chodník a poškodil oplocení u rodinného domku,“ sdělila šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová s tím, že divoká jízda skončila až přetočením vozu na střechu.

Řidiče z místa havárie převezli do nemocnice k ošetření zdravotníci záchranné služby. Ještě předtím se ale podrobil dechové zkoušce. Při té mu policisté naměřili 1,85 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška ukázala hodnotu ještě o něco vyšší. Způsobená škoda byla policisty předběžně odhadnuta na 200 tisíc korun.

„Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala mluvčí. Řidič může jíž až na tři roky do vězení.