Pozor na únavu za volantem! S vysokou teplotou roste nehodovost

ZLÍNSKÝ KRAJ – Horké počasí posledních dní způsobuje únavu a nepozornost. U řidičů je takový stav obzvlášť nebezpečný a může vést až k mikrospánku. Svědčí o tom i sedm dopravních nehody, které se odehrály během včerejšího dne, a podle všeho ani dnešek nevypadá o moc lépe.

První ze čtvrtečních událostí se odehrála již ve tři hodiny ráno. Následoval střet čtyř za sebou jedoucích vozidel v kopci pod obcí Petrůvka. „Odstraňování následků této nehody, která se stala ráno krátce po šesté hodině, dlouhé hodiny komplikovalo provoz v tomto úseku,“ dodala tisková mluvčí HZS Lucie Javoříková. Krátce před devátou ráno pak hasiči vyjížděli na třídu 3. května ve Zlíně ke srážce osobního vozidla a dodávky.

Další dva incidenty se odehrály krátce po sobě před třetí hodinou odpoledne na Uherskohradišťsku. „Zde hasiči vyjeli k obci Popovice na silnici I/50, kde se střetla dvě osobní vozidla. Zranění utrpěla jedna dospělá osoba a dítě. O chvíli později již hasiči byli u nehody dvou osobních aut v Kunovicích,“ sdělila Javoříková. O půl šesté se srazila tři vozidla ve Slavičíně, a jako poslední narazil motorkář krátce před šestou hodinou ve Velkých Karlovicích do nákladního auta.

Další události na sebe nenechaly dlouho čekat. Hned ve čtyři ráno narazil řidič osobního vozu do stromu v Holešově na Kroměřížsku. „Krátce před osmou hodinou ranní odstraňovali hasiči z cesty v obci Ratiboř na Vsetínsku uniklé provozní kapaliny po dopravní nehodě. O hodinu později se stala na Vsetínsku i další nehoda, a to v Zašové, kde byl sražen chodec,“ uzavřela Javoříková.