Těšíte se na výlety na kole? Můžete opět využít cyklobus Bečva

PŘEROVSKO – I v letošním roce vyjede cyklobus opět směrem na Bumbálku a také na Bouzov. Stejně jako předchozí roky bude město Lipník nad Bečvou ve spolupráci se statutárním městem Přerov zajišťovat provoz autobusových linek Cyklobus Bečva.

Cyklobus Bečva vyjede na svou léty prověřenou trasu, Přerov – Lipník nad Bečvou – Valašské Meziřičí – Rožnov pod Radhoštěm až na československou státní hranici Bílá – Bumbálka, poprvé v sobotu 6. července 2019. Cyklobus bude na této trase v provozu každou sobotu až do 31. srpna 2019. Z Bumbálky se můžete vydat směr Lipník nad Bečvou po značené Cyklostezce Bečva.

Cyklobus Bouzov na trase, která byla v loňském roce novinkou, Přerov – Lipník nad Bečvou – Litovel a Bouzov bude v provozu o nedělích v období od 30. června do 25. srpna 2019. Na této trase stojí za návštěvu Loštice (Muzeum olomouckých tvarůžků, Tvarůžková cukrárna), Litovel – hanácké Benátky a Horka nad Moravou, kde můžete zavítat do centra ekologických aktivit – Sluňákov. Partner cyklobusu statutárního město Přerov připravil tipy na cyklistické i pěší trasy a výlety z Bouzova.

Organizátoři doporučují zájemcům o využití cyklobusu průběžně sledovat rezervační systém dopravce a včas si rezervovat místo. Jízdenky s místenkou je poté možné zakoupit v předprodejní síti dopravce nebo na webových stránkách dopravce. Současně bude existovat možnost nákupu jízdenky přímo ve vozidle – u řidiče daného autobusu. Tato varianta ale nezaručuje, že se na trasu vypravíte a to z důvodu plné obsazenosti daného autobusu.