Hulvát způsobil výtržnost na magistrátu

HRADEC KRÁLOVÉ – Strážníci museli zasáhnout! Vzteklý muž se hádal se sociální pracovnicí. Skandál na magistrátu! Židle létaly vzduchem. Jak se policistům podařilo agresivní osobu zpacifikovat?

V jedné z místností sociálního oddělení na Magistrátu města projednávala sociální pracovnice s klienty jejich rodinné záležitosti. Šlo o manžele, kteří se rozváděli. Nakonec došlo mezi nimi ke sporu, cholerik vzal židli, co měl zrovna po ruce, a hodil s ní na druhý konec místnosti. Pracovnice se oba snažila vykázat na chodbu. Na základě telefonátu na tísňovou linku se na místo dostavili městští policisté, aby v budově udělali pořádek. „Chování muže bylo zmatené, oslovoval neznámé lidi, kterým buď nadával, nebo je považoval za své příbuzné,“ uvádí policejní tisková mluvčí Eva Kněžourová.

S hlídkou dotyčný výtržník vůbec nespolupracoval a jeho agresivní chování se stupňovalo. Strážníci mu proto museli nasadit pouta. Vzhledem k jeho stavu zavolali sanitku a nechali ho převézt do nemocnice. Během incidentu nedošlo ke zranění ani manželky, ani sociální pracovnice.