Nehoda trolejbusu na jihu Čech si vyžádala osm zraněných

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Dnes ráno došlo v krajské metropoli k nehodě trolejbusu a osobního automobilu, a to na sídlišti Máj. Na místě zasahovaly všechny složky a místo nehody muselo být zcela uzavřeno.

Ke střetu došlo krátce po osmé hodině ranní na křižovatce ulic Antonína Barcala a Větrná v blízkosti multikina. „Z prvotního šetření vyplývá, že řidič osobního automobilu nedal přednost řidičce trolejbusu, která jela po hlavní komunikaci,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Nehoda si vyžádala osm zraněných osob, přičemž nejzávažnější zranění utrpěla řidička trolejbusu. Podle slov mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů ženu museli vystříhávat.

Nehoda trolejbusu a osobního vozidla na sídlišti Máj si vyžádala osm zraněných (zdroj Policie ČR)

„Zdravotníci jí ještě v kabině poskytli nezbytnou péči a po vyproštění jí uvedli do umělého spánku a napojili na umělou plicní ventilaci,“ sdělila Petra Kafková, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje.

„Ostatní pacienti utrpěli lehká až středně těžká zranění, jednalo se o převážně o pohmožděniny, tržné rány a méně závažné zlomeniny,“ dodala. Všichni byli transportováni do traumacentra nemocnice v krajské metropoli.