Pardubáky čeká o prázdninách několik dalších dopravních omezení

PARDUBICE – Pardubáci, obrňte se trpělivostí, během prázdnin město naplánovalo další dopravní omezení. Pro řidiče bude asi „nejbolestivější“ obnova asfaltového povrchu Pražské ulice v úseku od nadjezdu u Parama až za čerpací stanici u letiště a výstavba kruhové křižovatky Poděbradská a Kosmonautů. Komplikovanější cestu budou mít i milovníci koupání na písníku Hrádek, až do listopadu bude uzavřena silnice z Doubravic na Hrádek.

Dopravní omezení na Pražské ulici začínají dnes a potrvají do 23. srpna. Práce budou probíhat částečně při zachování obousměrného provozu, v období od 13. do 22. července a od 3. do 12. srpna zde bude platit částečná uzavírka a provoz povolen pouze vozům jedoucím od Pardubic směrem na Přelouč. Osobní a autobusová doprava od Přelouče bude ze Starých Čívic vedena po objízdné trase Starý Máteřov, Dubany, Třebosice, Staré Jesenčany, Dražkovice a zpět na silnici I/2. Nákladní automobily budou úsek objíždět přes Rozhovice, Nový Dvůr, Bylany, Chrudim, Mikulovice a Dražkovice.

Zítra, tj. v úterý 25. června začnou stavební práce na křižovatce ulic Poděbradská a Kosmonautů. Do 23. srpna zde má vzniknout nová kruhová křižovatka. Po dobu stavby bude uzavřen výjezd z ulice Kosmonautů na ulici Poděbradskou a od 22. července do konce stavby nebude možné ani odbočení z Poděbradské do Kosmonautů. Objízdná trasa povede ulicemi Jiřího Potůčka, Bohdanečská a zpět na Poděbradskou. Poděbradská ulice bude, byť s dopravními omezeními, průjezdná.

Od začátku července do 15. listopadu bude kvůli uzavírce mostu u Pohránovského rybníka neprůjezdná silnice III/3239 mezi Doubravicemi a Hrádkem. Objížďka bude v obou směrech vedena přes Semtín a Lázně Bohdaneč.

Ilustrační foto