Stát zprovoznil další z úseků dálnice D3. Víme víc

ČESKOBUDĚJOVICKO – Dnes dopoledne byl slavnostně otevřen další z úseků dálnice D3. Jedná se o její devítikilometrový úsek na Českobudějovicku, který tak řidičům zase o něco víc zpříjemní cestu z jihu do hlavní metropole České republiky. První řidiči by se po něm měli projet již dnes odpoledne.

Jihočeská dálnice se tak díky tomuto zprovoznění prodlouží od Bošilce až po Ševětín. „Stavba je jednou ze souboru staveb dálnice D3 v Jihočeském kraji, která bude tvořit dálniční spojení Prahy s Jižními Čechami a dále s Rakouskem. Je zde vedena mezinárodní silnice E55, procházející Evropou ze severu na jih,“ uvádí zástupci Ředitelství silnic a dálnic.

Dálnice nahradí stávající silnici první třídy číslo tři, která již nevyhovuje současným dopravním intenzitám. Docházelo zde totiž k řadě kolizí, které by měly být díky tomuto úseku minimalizovány. „Nový dálniční úsek přinese zkvalitnění dopravy v podobě zvýšení bezpečnosti, zrychlení dopravy a odstranění nebezpečných situací, které vznikaly vinou riskantního předjíždění v hustém provozu na dvoupruhové komunikaci. Pro obyvatele přilehlých obcí spočívá jeho význam také ve snížení hlukové zátěže díky vybudovaným protihlukovým opatřením“, představil význam nové dálniční stavby generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Pavol Kováčik.