Těžkotonážní opilec zaměstnal tři hlídky strážníků. Nosítka vypověděla službu

ZLÍN – Převoz podnapilých osob do protialkoholní záchytné stanice je bohužel velmi často součástí práce zlínských strážníků. Manipulace s jedinci, kteří jsou často agresivní, špinaví a zapáchající, vyžaduje silný žaludek. Případ muže ze sobotního rána dokázal, že i v této rutinně čekají na muže zákona neustále nové výzvy.

Podle oznámení si silně podnapilý muž krátce po půl deváté ustal v čekárně autobusového nádraží a odmítal místo opustit. K incidentu tak zamířila hlídka městské policie. „Strážníci vzápětí zjistili, že se jedná o obézního podnapilého muže, kterému v organizmu kolovalo téměř 2,9 promile alkoholu. Dotyčný komunikoval jen se značnými obtížemi a nebyl schopen vstát, natož se samostatně pohybovat ve vzpřímeném postoji,“ popsal tiskový mluvčí MP Zlín Pavel Janík.

Následoval převoz do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži, jenže vzhledem k rozměrům a tělesné hmotnosti opilce to nebyl tak jednoduchý úkol. „S jeho naložením na nosítka a do transportního vozidla musely pomoci další dvě hlídky strážníků, při vyložení pak zlínským strážníkům pomáhali kolegové z Kroměříže. Událost se přesto neobešla bez škody na majetku, když pod dotyčným praskla jedna ze vzpěr transportních nosítek,“ dodal Janík.

Opilce nyní čeká přestupkové řízení. „Toho se dopustí ten, kdo ve stavu zjevně pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky vstoupí na místo ve veřejně přístupném prostoru budovy související s veřejnou dopravou, a hrozí za něj pokuta až do výše dvacet tisíc korun,“ uzavřel Janík.