Hledáte unikátní prázdninový zážitek? Užijte si Hanou z okna historického vlaku!

KROMĚŘÍŽSKO – Spolek přátel železnic Kroměřížská dráha připravil na každou letní sobotu od 29. června do 31. srpna unikátní jízdu historickým vlakem po trase Kroměříž, Kojetín a Tovačov. Motorové vlaky vyjedou v rámci akce nazvané Hanácké léto na kolejích. „Jsme rádi, že se Kroměřížská dráha rozhodla těmito jízdami oživit letní dění v Kroměříži a okolí. Věřím, že historický vlak zaujme nejen nadšence pro železnici, ale i ostatní dospělé a děti,“ uvedl starosta Jaroslav Němec

Historické vlaky se na hanácké koleje vrátily již v roce 2007. O sedm let později otevřela Kroměřížská dráha muzeum se železniční tematikou v prostorách lokomotivního depa na místním nádraží. „A protože se jak historické vlaky, tak i muzeum těší rostoucí oblibě, rádi bychom učinili další krok k tomu, abychom se mohli ve vlacích i muzeu potkávat častěji a pravidelně,“ řekl Rostislav Kolmačka ze spolku Kroměřížská dráha.

Historické muzeum se návštěvníkům otevře každou sobotu během výletních jízd. Expozice vás provede minulým i současným obdobím železnice a rozhodně vás nebude nudit. Vyzkoušet si můžete například přípravu vlakové cesty, odeslání dálnopisné zprávy nebo posezení na dřevěných lavicích vozů z dob první republiky.