Máte rádi výlety na kole? Valašsko propojí další úsek cyklostezky

ZLÍNSKO – Teprve před pár týdny byla přestřižena páska při slavnostním otevření nové cyklostezky spojující Valašské Klobouky a Brumov-Bylnici, a už se pracuje na dalších úsecích z Klobouk do Poteče a na Královec. Ke společnému úsilí se přičlenily i obce Vlachovice, Vysoké Pole, Újezd, Horné Srnie a Slavičín. „Projekt partnerských obcí a měst nese název Na kole po rozhlednách česko-slovenského pohraničí a nabídl by novou infrastrukturu pro cyklisty v hodnotě 78,5 milionu korun,“ sdělila starostka Eliška Olšáková.

Úsek z Valašských Klobouk směrem na Poteč má vést ze sídliště Palackého přes Kloboučku až do lokality Trhovisko. Zde by navázala na místní komunikaci kolem Holubářky, která by v rámci investice prošla opravou. „Zapracovali jsme rovněž novou cyklotrasu na Královec v délce 3,7 kilometru. Na Královci by navíc mohl vzniknout infopoint s úschovnou kol, který by sloužil turistům směřujícím na rozhlednu, do přírodní rezervace Ploščiny i dále do bělokarpatské krajiny,“ uvedla starostka.

Poslední částí projektu je úsek začínající od křižovatky z Koželužské do ulice Hodňov po most přes Klobučku. Cyklotrasa Důbrava by pak mohla propojit stávající páteřní městskou cyklostezku s nově otevřeným úsekem cyklostezky Bevlava, který začíná před zahrádkářským areálem.