Motorkář si zahrál na závodníka. Podivíte se, proč ujížděl hlídce dvoustovkou

BRNO – Minulý týden policisté znovu pronásledovali ujíždějící motorku. Po dopadení muže na motorce se nestačili divit, co zjistili. Muž toho měl na kontě víc.

Policisté z oddělení hlídkové služby chtěli v ulici Gajdošova zkontrolovat řidiče motocyklu Suzuki Bandit 1200. Řidič ale na pokyn nezastavil. Místo toho zalehl za řídítka svého stroje jako závodník a začal policii se svojí silnou motorkou ujíždět. Řidič najel na dálnici D1, kde ujížděl rychlostí přesahující 200 kilometrů za hodinu. Policejní auto mělo co dělat, ale drželo se v těsném závěsu za ním. U Holubic potom všichni sjeli z dálnice a pokračovali po souběžné staré silnici. „Po několika kilometrech se však ujíždějícímu stala osudná pravotočivá zatáčka. V rychlosti, kterou do ní najel, neudržel svůj stroj na vozovce a odporoučel se do řepkového pole, kde havaroval. Tam si pro něj zašli i policisté,“ popsal nehodu policejní mluvčí David Chaloupka.

Řidič měl štěstí v neštěstí, když skončil bez zranění. A jaký byl důvod jeho zběsilé jízdy? „Ujíždějící řidič měl platný zákaz řízení, navíc jel na motorce, která nebyla jeho, ale patřila zákazníkovi, který mu ji do dílny přistavil k opravě,“ doplnil Chaloupka.